Slide a a a h1-rev h1-rev a a ..simply Οι μέλισσες δημιουργούν και εσείς απολαμβάνετε! Shop On Line h1-rev-img-1 h1-rev-img-2 h1-rev-img-3 h1-rev-img-4 h1-rev-img-5

H ίδια η φύση μπορεί να δώσει τη λύση σε κάθε πρόβλημα, αρκεί να δώσουμε χρόνο. Μέχρι και δώδεκα ώρες συνεχούς εργασίας απαιτείται ώστε να μαζευτούν δυο σβόλοι πρόπολης (περίπου ίσο με 1,5 mm ο καθένας) από μία εργάτρια που συλλέγει μέρος προς μέρος τα συστατικά της μυστικής συνταγής, για να μπορέσει να συνθέσει αυτό το αναντικατάστατο υλικό για την κυψέλη της, την οικογένειά της. Με το υλικό αυτό απολυμαίνουν απ’ άκρη σ’ άκρη το σπίτι τους, θεραπεύουν τις ασθένειές τους και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού τους. Έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες γύρω απ’ τις ιδιότητες της πρόπολης, είναι το προϊόν της κυψέλης που απασχολεί περισσότερο τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Αποδεδειγμένα έχει το πλεονέκτημα ανάμεσα στα λοιπά αντιβιοτικά, να εξολοθρεύει κάθε μικρόβιο επειδή δεν το σκοτώνει άμεσα αλλά το «τυλίγει» έτσι ώστε να το αποβάλει ο οργανισμός άμεσα.

Η έρευνα γύρω απ’ τις ιδιότητες της πρόπολης έχει αποδείξει πως είναι το πιο δυνατό όπλο της υγείας. Ανήκει όμως σε άλλες ειδικότητες το κεφάλαιο αυτό, έτσι παραμένουμε στο απλό ερέθισμα και την προσωπική εμπειρία για να σας δώσουν το κίνητρο να ερευνήσετε για περαιτέρω. Ο τρόπος χρήσης της ωμής ανεπεξέργαστης πρόπολης είναι πολύ απλός: Μασάμε σαν τσίχλα ένα κομματάκι πρόπολης ίσο με ένα ρεβίθι για πολύ ώρα, μέχρι να ασπρίσει – να απομείνει δηλαδή μόνο το κερί που εμπεριέχει. Έτσι λαμβάνουμε όλες τις ουσίες που μας είναι χρήσιμες. Μπορούμε βέβαια να την ανακατέψουμε με κάποια κρέμα, αφού πρώτα την λιώσουμε σε μπέν μαρί και να την χρησιμοποιήσουμε εξωτερικά σε πληγές, ερεθισμένο δέρμα, σπυράκια κλπ. Η πρόπολη δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο τρόπο συντήρησης, απλά την αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.