Slide a a a h1-rev h1-rev a a ..simply Οι μέλισσες δημιουργούν και εσείς απολαμβάνετε! Shop On Line h1-rev-img-1 h1-rev-img-2 h1-rev-img-3 h1-rev-img-4 h1-rev-img-5

Η γύρη είναι η πρωτεϊνική τροφή των μελισσών και είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία έτσι ώστε για τον μέσο άνθρωπο αρκεί μια κουταλιά της σούπας (35gr) ημερησίως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Σε σύγκριση με τρόφιμα όπως το βοδινό κρέας, η γύρη έχει πενταπλάσια περιεκτικότητα σε αμινοξέα. Έχει όμως μεγάλη σημασία η ποικιλία γυρεόκοκκων, όπου καθένας προερχόμενος από διαφορετικό άνθος, περιέχει διαφορετική αναλογία συστατικών δίνοντας έτσι το συμπέρασμα πως όσο πιο πολλά διαφορετικά είδη γυρεόκοκκων (ποικίλης ανθοφορίας - multiflora) συλλέγονται τόσο περισσότερα τα ευεργετήματα που δίνει η κατανάλωση της στον ανθρώπινο οργανισμό. Ως μελισσοκόμοι αναγνωρίζουμε εύκολα την γενική βελτίωση της ανάπτυξης και της υγείας των μελισσιών, ανάλογα με την ανθοφορία. Έτσι για το καλό των μελισσιών αλλά και της επίδρασης των προϊόντων στον ανθρώπινο οργανισμό, επιλέγουμε να μεταφέρουμε το μελισσοκομεία μας σε μέρη με αυτοφυή βλάστηση, όπου ακμάζει η ποικιλία ανθοφοριών.

Η γύρη είναι όμως ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν, οπότε η επεξεργασία της πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην μέγιστη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών της και την εξασφάλιση της διατηρησιμότητάς της. Έχοντας ως δεδομένο ότι η εντελώς αποξηραμένη γύρη μειώνει κατά 70% τα θρεπτικά συστατικά, επιλέγουμε να αφαιρέσουμε με φυσικό τρόπο την υπερβολική υγρασία και μετά την αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέχρι να φτάσει στο στάδιο της κατανάλωσης όπου πλέον μπορεί να διατηρηθεί στους 5 βαθμούς Κελσίου αναλλοίωτη για περίπου ένα χρόνο. Οπότε ο τρόπος χρήσης της γύρης των μελισσών, είναι η κατανάλωση περίπου 35gr την ημέρα, 2-3 κουταλάκια του γλυκού δηλαδή, τα οποία καταπίνουμε με τη βοήθεια νερού, χυμού κλπ. ή μαζί με μέλι, που πετυχαίνουμε έναν ιδιαίτερα ευχάριστο γευστικό συνδυασμό, βάζοντας το κουταλάκι μας πρώτα στο μέλι και μετά στη γύρη. Όπως μας βολεύει και όπως προτιμάμε, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Προτιμάμε βέβαια να την καταναλώσουμε το πρωί ώστε να μας δυναμώσει εν όψη της ημέρας μας. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ό,τι δεν ενδύκνεται η κατανάλωσή της από παιδιά κάτω του ενός έτους.